Wereldmuziek.jouwweb.nl
Home » compilatie

Sosua

Sosua ligt ongeveer in het midden aan de Noordkust van de Dominicaanse Republiek en is de plaats waar in de 70'er jaren de eerste toeristen in grotere getallen verbleven. Sosua is een bruisend en levendig stadje met een prachtige baai. Het strand is dan ook gelijk de belangrijkste attractie.

Sosua bestaat uit diverse wijken. De twee belangrijkste zijn El Batey en Los Charamicos. Deze twee wijken zijn door het prachtige Playa Sosua met elkaar verbonden. Als toerist zult u zich vooral in El Batey vermaken. Het is het gezellige centrum met een groot aantal restaurants, cafeetjes, discotheken, en winkeltjes. Als de rest van het eiland al slaapt, gaat het in Sosua pas beginnen en net zoals in Nederland begint het pas laat druk en gezellig te worden en word er gefeest tot in de vroege uurtjes.

Los Charamicos is een stuk armoediger en bestaat uit smalle straatjes met schamele huisjes, cafeetjes, kleine winkeltjes en Dominicaanse restaurants waar u voor weinig geld van een heerlijke lokale maaltijd kunt genieten.

Playa Sosua - Het grote strand in de rustige baai is de belangrijkste attractie van Sosua. Op het strand vindt u een enorm aantal winkeltjes met zwemkleding, souvenirs, en andere artikelen, maar ook restaurantjes en verhuurbedrijfjes waar je bijvoorbeeld een jetski of duikapparatuur kunt huren.

 

Islabon Jungle River Tour

 
U gaat de per boot via de Islabon en de Yasica die uitmond naar de Atlantische Oceaan.

Een wandeling maken door de jungle naar een mini-dierentuin en kennis maken met leguanen, slangen, schildpadden, raven, aap, en spinnen de gidsen geven u graag uitleg over de herkomst en gebruik van verschillende flora en praten over een aantal van de populaire soorten van visserij die wordt gedaan in dit gebied.

De Islabon Jungle river licht 4 kilometer buiten Cabarete Dominicaans republiek.