Wereldmuziek.jouwweb.nl
Home » beelden van straat

Beelden van de straat

Hier vind u diverse leuke filmpjes uit verschillende landen die gemaakt zijn op straat en het strand om u een indruk te kunnen geven hoe het er uit ziet en hoe de sfeer is als je daar loopt.

Strand van Sosua, Dominicaans republiek

Het grote strand in de rustige baai en is een van de belangrijkste attractie van Sosua. Op het strand vindt u een enorm aantal winkeltjes met kleding, zwemkleding, souvenirs, schilderijen en andere artikelen, maar ook restaurantjes baretjes en verhuurbedrijfjes waar je bijvoorbeeld een jetski of duikapparatuur kunt huren.

Curacao, Willemstad

Willemstad is de hooftstad van Curacao en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De stad telt ongeveer 140.000 inwoners en daarmee is het de grootste stad van de Kleine Antillen. Wegens de "Hollandse" architectuur wordt Willemstad soms wel het "Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd.

De stad ligt aan de zuidoostkant van Curaçao, aan een natuurlijke haven, Schottegat genaamd, die via de Sint Annabaai met de Caraïbische Zee in verbinding staat. Aan weerszijden van de Sint Annabaai liggen de stadsdelen Otrobanda en Punda, deze worden sinds 1886 verbonden door de Koningin Emmabrug (in de volksmond pontjesbrug genoemd). Tegenwoordig gaat het meeste verkeer over de Koningin Julianabrug.


 

Klimaat Curacao

Het klimaat van Curaçao is semi-aride; de gemiddelde regenval bedraagt jaarlijks 553 mm. De meeste regen valt tussen oktober en januari, het regenseizoen. De temperaturen zijn relatief constant met kleine verschillen door het hele jaar heen. De passaatwinden brengen overdag verkoeling en dezelfde passaatwinden brengen 's nachts warmte. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,2 °C en 's nachts 25,6 °C. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26,5 °C en de warmste maand is september met een gemiddelde temperatuur van 28,9 °C. De hoogste temperatuur ooit gemeten was 38,3 °C en de laagste ooit was 20,3 °C. Het orkaanseizoen loopt van juni tot en met november. Het eiland wordt nauwelijks aangedaan door tropische stormen of orkanen. De laatste tropische stormen/orkanen die dicht bij het eiland langskwamen waren o.a. Joan in 1988, Cesar in 1996, Felix in 2007 en Omar in 2008. In 2010 kreeg Curaçao te maken met de staart van orkaan Tomas die grote waterschade aanrichtte.

Caribbean Ritual Dancers,

Opgericht in 1992 en het gezicht van St, thomas Vi Carnaval deze dancers treden ook veel op in exclusieve hotels, resorts, cruiseschepen, congressen en conferenties.

Wanito Juanitho

is een prachtig getalenteerde muzikant uit Port-au-Prince, Haïti, Hij won in oktober 2011 Haiti Sings een american idols in Haïti met zijn originele muziek. Wanito's muziek is een unieke mix van akoestische gitaar, reggae en hip-hop en heeft een ongelooflijke mogelijkheid om zowel de complexe problemen en de eenvoudige genoegens van het Haïtiaanse leven vast te leggen.

Haïti, officieel de Republiek Haïti is een eilandstaat in de Caribische Zee. De republiek omvat het westelijke deel van het eiland Hispaniola en een aantal kleinere eilanden, waarvan Île de la Gonâve, Île de la Tortue en Île à Vache de grootste zijn. Haïti ligt oostelijk van Cuba en grenst in het oosten over 275 kilometer aan de Dominicaanse Republiek. Het land heeft een oppervlakte van 27.750 km² en een inwonertal van 9.035.536 (2009). De hoofdstad is Port-au-Prince.

Na een periode als Spaanse en later als Franse kolonie, werd Haïti in 1804, na de Haïtiaanse Revolutie, de enige succesvolle slavenopstand, onafhankelijk; het was daarmee het eerste onafhankelijke land in Latijns-Amerika en het eerste postkoloniale "zwarte" land ter wereld. Tegenwoordig behoort Haïti echter tot de armste landen ter wereld, is het land politiek instabiel en heeft het de laatste jaren vaak te kampen gehad met natuurrampen. Door een aardbeving begin 2010 werd een groot gedeelte van het land verwoest. Vooral de hoofdstad Port-au-Prince heeft zwaar te lijden onder de schade.

Rampen

  • 2004: Overstroming. Meer dan 2.000 doden en vermisten.
  • 2004: Orkaan Jeanne
  • 2005: Orkaan Dennis. Minstens 45 doden.
  • 2008: Diverse orkanen en stormen. Bijna 800 doden en honderden gewonden.
  • 2010: Zware aardbeving. Op 12 januari 2010 (16:53 uur plaatselijke tijd) werd Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Een tsunami-alarm werd afgegeven voor Haïti en omliggende eilanden, maar werd later weer ingetrokken. De beving werd gevolgd door meerdere naschokken, met op 20 januari een zeer grote naschok van 6,1 op de schaal van Richter. Diezelfde dag waren er volgens de Haïtiaanse overheid 75.000 mensen in massagraven begraven en dezelfde overheid schat dat de aardbeving aan 100.000 tot 200.000 mensen het leven heeft gekost. 1,5 miljoen mensen zijn dakloos geworden.
  •  

 

Let op de beelden kunnen als schokend ervaren worden.

 

Goede doelen